Selectie Commissie

De Selectie Commissie heeft als taak het kiezen van een internationaal erkende professional als ontvanger van The Mondrian Prize.
De keuze van de winnaar zal in overleg plaatvinden tussen Selectiecommissie en Directie. De Selectie Commissie heeft de volledige autonomie over de shortlist en kandidaten zullen uitsluitend op voordracht van de Selectie Commissie in aanmerking worden genomen. Er is geen mogelijkheid voor derden om gegadigden voor te dragen.

De Selectie Commissie bestaat uit minimaal drie leden welke ieder een zeer relevante kennis, ervaring en netwerk hebben op van elkaar verschillende disciplines in de kunsten.

De Huidige Selectie Commissie bestaat uit:

Beatrix Ruf, is een internationaal vermaarde kunstkenner en -adviseur. Gedurende haar indrukwekkende carrière is zij betrokken geweest bij een veelheid aan belangwekkende tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Hiernaast is zij onder andere directeur geweest van Kunsthalle Zürich en het Stedelijk Museum te Amsterdam. Sinds 2020 is Beatrix bestuurder van de Hartwig Art Production Collection Fund.

Ivo van Hove, is een internationaal geroemde toneel- en operaregisseur. De breedheid van zijn bijdragen aan de podiumkunsten kan nauwelijks worden overschat. Naast zijn rol als directeur van Toneelgroep Amsterdam (‘ITA”), is Ivo vaste regisseur bij de New York Theatre Workshop, gast regisseur bij Hamburger Schauspielhausse, Müncher Kammerspiele en. Meer recentelijk curator van de tentoonstelling ‘All about Theatre about Film’. In de loop der jaren heeft Ivo diverse belangrijke prijzen gewonnen en samengewerkt met internationale grootheden als Cate Blanchett, David Bowie, Isabelle Huppert e.a.

Ippolito Pestellini Laparelli, is vele jaren binnen OMA, het door Rem Koolhaas opgezette architectenbureau, verantwoordelijk geweest voor de connectie tussen architectuur en haar omgeving. Onderzoek naar relatie, invloed en rol van de architectuur en openbare ruimte in de connectie van intermenselijke verhoudingen is een rode draad in zijn werk en leven. Sedert twee jaar heeft Ipo een eigen bureau in Milaan, 2050+.  Ipo is als architect, reserarcher, urbanist en curator verantwoordelijk geweest voor o.m. Manifesta 12th edition, curator van Het Russische Paviljoen op de Venetië Biennale 2020 en geeft les aan de Royal College of Arts in Londen.